We wensen iedereen een deugddoende vakantie en we zien mekaar terug in september.

Kijk alvast hieronder voor de activiteiten van september en vergeet niet tijdig in te schrijven. U komt toch ook!

Planning(vergadering)ontbijt - zondag 4 september - St Romboutstoren in de Gasstraat

Iedereen kan en mag zijn zegje komen doen, over hoe het volgende jaar er, qua activiteiten, zal uitzien. Daarom nodigen wij alle belanghebbenden uit om op zondag 4 september om 9 uur aan dit planningsontbijt deel te nemen in het zaaltje van de St Romboutstoren in de Gasstraat. Er zal een gratis ontbijt geserveerd worden in buffetvorm. Daarom vragen we om in te schrijven bij Jozef Beckers tel 014310367 of via de website en dit voor 28 augustus.

BBQ - zaterdag 10 september - Don Boscostraat - Gibbo Galbergen

Samenkomst vanaf 15.30 uur. Omstreeks 18 uur starten wij met de BBQ. Na het BBQ’en mogelijkheid tot het spelen van spelletjes of een leuke babbel. De BBQ staat dit jaar volledig in het teken van ons 75 jarig jubileum. We zullen dan ook een aantal oud-gedienden uitnodigen (hopelijk gaan deze in op onze uitnodiging) 

Inschrijven kan bij Fam Beckers-Ceuppens Vekeblok 6 tel 014-310367 of via de website en dit voor 28 augustus. U bent pas ingeschreven nadat uw betaling is ontvangen BE70 7875 5036 4825. 

Volwassenen aan 15 euro per persoon (3 stukken vlees)        
Kinderen – 12 jaar aan 10 euro per persoon (2 stukken vlees) 
In deze prijs is inbegrepen : vlees, groenten, saus, brood en één drankenkaart twv. 5 euro. 

Keuze uit :   kippenfilet, kippenbout, BBQ-spek, BBQ-worst, saté, gemarineerde spare rib of gemarineerde spiering

Wandeling Mechelse Heide zaterdag 3 september 2016

Vertrek carpool sporthal Mol om 9 uur.
Aankomst om 10 uur in Eisden-Maasmechelen. We drinken een tas koffie in het fiets- en ijscafé Huize Jammeties, , Langstraat 67 3630 Maasmechelen. Dit om eventuele laatkomers nog kans te geven om aan te sluiten. Van hieruit gaan we via de hangende tuinen naar het Kruinenpad  wandelen. (± 1 uur) . Een wandelpad op tien meter hoogte tussen de boomtoppen. Het Kruinenpad is 181 m lang en 1,5 m breed. Het is opgebouwd uit staal en weegt 112 ton. Het pad rust volledig op vijf torens. Het bevindt zich langs het jaagpad van de Zuid-Willemsvaart, 200 meter voorbij de brug in Eisden. De route is gemakkelijk toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Hier is ook een 450 meter lange promenade op de kanaaloever die haar naam 'hangende tuinen' dankt aan het hangende groen dat sfeervol de betonnen kanaalwand begroeit.

 Na deze wandeling (± 12 u) stappen we terug in de auto en rijden naar de Mechelse Heide , toegangspoort in de Jozef Smeetslaan 280 3660 Maasmechelen. Parking is hier voorzien.

Aan de Mechelse Heide aangekomen kunnen we eerst onze picknick aanspreken. Hiervoor kunnen we terecht Restaurant-taverne-fietscafé ’t Salamanderke. Deze is gelegen aan de parking van de heide. Picknick kan op het terras mits gebruik van (min.) 1 consumptie per persoon. Er is mogelijkheid om eventueel een snack of zelfs uitgebreid te eten.
Na de picknick start dan de wandeling rond 13 – 13.30 u . Jan Hooyberghs gaat deze zelf begeleiden zodat we het tempo en afstand kunnen aanpassen naar behoefte. We wandelen ongeveer 10 km . Duurtijd min. 3 uur. 
De paarse heide en de uitgestrekte vergezichten zijn extra mooi in augustus en september. Beleef urenlang wandelplezierJe vindt er een divers palet van wandelingen door bossen, heide en langs verlaten groeves. Een forse klim wordt steevast beloond met prachtige vergezichten. We krijgen een tweetal pittige beklimmingen met bijhorende afdalingen voor onze kuiten. Stevige wandelschoenen zijn een noodzaak en honden zijn tijdens deze wandeling niet toegelaten. Na de wandeling kunnen we dan nog even uitblazen in ’t Salamanderke voor zij die daar behoefte aan hebben . Einde wordt voorzien rond 17 uur.

Deze wandeling met natuurgids Jan, kost 5 euro, de parking is gratis. Na de wandeling krijgt elke wandelaar 1 consumptie en natuurlijk ben je ook verzekerd.

Inschrijven kan je via www.kwbmolcentrum.be en dit  voor 29 augustus en betalen kan op het bekende rekeningnummer van kwb-Mol centrum.